Курсна листа на НБРСМ: Колку чини еврото денес?

курсна листа, евро
Евра / Фото: EPA/FEDERICO GAMBARINI

Според средната курсна листа на НБРСМ, еврото денеска изнесува 61.4965 денари, а американскиот долар чини 52.478 денари. Британската фунта изнесува 71.8046денари.

Курсна листа на Народната банка на Република Северна Македонија формирана на 23.08.2021 која се применува од 00:00 часот на 24.08.2021 година до почетокот на важење на новата Курсна листа

 

фото НБРСМ
Видео на денот