ВестиЕкономија

Купете си МИГ за само 10.000 евра!

Официјална Тирана одлучи да продаде и да отпише поголем дел од воздухопловните сили што датираат од времето на социјализмот.

Музеите, училиштата и колекционерите ја изразија својата намера на овие воздушни реликвии да им дадат нов дом.

На голата падина во северниот дел на Албанија се наоѓа база, која е вкопана во срцето на планината. Зад масивните челични врати е скриен дел од пензионираната флота.

Тагови
Прикажи повеќе

Слични артикли

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Close