Во понеделник комеморација за Горан Стефановски во Драмски театар

101

Во понеделник на 10 декември во Драмски театар е најавена комеморацијата за македонскиот драмски писател Горан Стефановски.

Комеморацијата е закажана во 12 часот.

Инаку Стефановски почина на 66 години на 27 ноември.

Тој утринава беше кремиран во Кентербери, Англија, а по негова желба пепелта во пригодна прилика ќе биде расфрлана во водите на Охридското Езеро.