Програма за фестивалот ЦИВИЛ ФЕСТ во МКЦ

10 декември: Н.Е. Амб. Семуел Жбогар (ЕУ), Уранија Пировска, Ирена Стеријовска, Благица Димитровска, Петрит Сарачини, Кочо Андоновски, Дехран Муратов, Џабир Дерала

54

10 декември

13:00 Говориме за #ЧовековиПрава

Говори и изјави посветени на Меѓународниот ден на човековите права, 70 годишнината од Универзалната декларација за човековите права и борбата на граѓанското општество за слобода, правда и еднаквост.

Н.Е. Амб. Семуел Жбогар (ЕУ), Уранија Пировска, Ирена Стеријовска, Благица Димитровска, Петрит Сарачини, Кочо Андоновски, Дехран Муратов, Џабир Дерала

13:40 #DancersUnited

ПЕРФОРМАНС

14:00 #FreedomPhoto

ИЗЛОЖБА

14:30 #CivilSocietyTowers

МУЛТИМЕДИЈАЛНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА

15:30 #CivicLensesVideo
17:00 #FreedomMusic

Афтерворк диџеј забава

21:00 Крај на #ЦивилФест ден 1

11 ДЕКЕМВРИ

11:00 Медиа корнер
12:00 #CitizenJournalismAwards

Доделување награди за граѓанско новинарство

14:00 #CivilSocietyTowers

МУЛТИМЕДИЈАЛНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА

14:00 #CivicLensesVideo
16:00 #CitizenJournalismWorkshop
20:00 #FreedomConcert

МУЗИЧКИ НАСТАП ВО ЖИВО  (Man In a Suit, Tonal, Basic Trio)

23:00 Крај на #ЦивилФест, граѓанската акција продолжува…