Кујнското катче на Ана Крстаноска: Крем салата со препечен сусам

Фото: Промо

Ана Крстаноска е млада и креативна жена, која стои зад еден од најубавите инстаграм-профили за храна кај нас – „Ана кичен корнер“ (ana_kitchen_corner).

Готвењето ѝ е вистинска пасија и хоби на кое му пристапува со голема љубов и посветеност.

– Приготвувањето храна го доживувам како мое хоби, кое го надополнувам со многу љубов и внимание секогаш кога сум во можност. Среќна сум кога им спремам нешто вкусно на моето семејство и на моите пријатели и токму тоа ми ја полни душата со позитивна енергија – вели таа.

Денеска Ви го претставуваме нејзиниот рецепт за крем салата со препечен сусам.

– Јас обожавам препечен сусам, особено во ваква комбинација. Оваа салата е брза и освежителна за секој период од годината – вели Крстаноска.

Фото: Промо

Потребни состојки:

  • 500 г урда
  • 100 г сусам
  • 3-4 лажици павлака (може и повеќе ако сакате)
  • краставица сечкана на мали коцки
  • 2-3 чешниња лукче толчени или можете намаз од лук како замена
  • Зачини по вкус

Подготовка:

Сусамот се става на тавче и се потпекува со мешање да не изгори т.е. да добие златна боја.

Урдата се гмечи со виљушка. Се додаваат сусамот и другите состојки и убаво се меша.

Кога ќе биде готова, салатата се става во фрижидер за да се излади.

Оваа салата е одлична како предјадење и оди во секаква комбинација. К. С.

Почитуван читателу,

Нашиот пристап до веб содржините е бесплатен, затоа што веруваме во еднаквост при информирањето, без оглед дали некој може да плати или не. Затоа, за да продолжиме со нашата работа, бараме поддршка од нашата заедница на читатели со финансиско поддржување на Слободен печат. Станете член на Слободен печат за да ги помогнете капацитетите кои ќе ни овозможат долгорочна и квалитетна испорака на информации и ЗАЕДНО да обезбедиме слободен и независен глас кој ќе биде СЕКОГАШ НА СТРАНАТА НА НАРОДОТ.

ПОДДРЖЕТЕ ГО СЛОБОДЕН ПЕЧАТ.
СО ПОЧЕТНА СУМА ОД 100 ДЕНАРИ

Видео на денот