Крвавата месечина во Скорпија најмногу ќе влијае на овие хороскопски знаци

ренесанса
Фото: Unsplash / Birmingham Museums Trust

Затемнувањето на крвавата месечина ќе биде на својот врв на 16 мај во знакот на Скорпија, а се појавува веднаш до ретроградниот Меркур. Ќе ни открие скриени вистини и ќе ни даде шанса да се ослободиме од работите што не кочат. Затемнувањето на Месечината ќе влијае на сите знаци, но некои поинтензивно ќе ги почувствуваат промените.

Скорпија

Бидејќи затемнувањето е во вашиот знак, можете да очекувате бура! Овој астролошки феномен ќе биде како огледало за вашите потиснати емоционални потреби. Сепак, оваа интензивна саморефлексија нема да биде тука само за да се справи со вашата темна страна. Ќе ве натера конечно да се ослободите од старите навики, верувања, луѓе или ситуации кои ве оптоваруваат. Бидете подготвени за големи промени во вашиот идентитет, како и во односот со другите. Луѓето кои повеќе не реагираат на вашето ново чувство за самопочит повеќе нема да ве привлекуваат, нема да сакате да губите време со нив. Но, ќе внесете неколку нови луѓе во вашиот живот.

Овен

Подгответе се за големи трансформации бидејќи затемнувањето на Месечината предизвикува радикални промени во вашиот живот. Ќе бидете принудени да се соочите со вашата карма. Ќе мора да извлечете одредени заклучоци и да се подготвите за новите почетоци кои доаѓаат подоцна. Сега е добро време да оцените што точно треба да промените и зошто, бидејќи е неопходно да се врати рамнотежата и да се ослободи простор за следното поглавје во животот.

Бик

Работите во вашата врска стануваат турбулентни, а затемнувањето може да ви ја замати визијата за тоа како треба да изгледа врската со вашиот партнер. Сепак, еклипсата ве поттикнува да ги анализирате вашите врски и да видите што се случува во нив. Со сите промени што сте ги направиле во последно време, можеби не сте забележале како се промениле вашите цели и желби, вредности и очекувања. Сега е време да се запрашате што навистина сакате. Затемнувањето ве известува дека старите модели на однесување повеќе нема да функционираат.

Видео на денот