Криза со гас во Европа: Што ако Русија ја запре испораката?

Вистинските размери на европската енергетска криза станаа јасни кога неделава германската банка Комерцбанк ги објави податоците за актуелните резерви на гас низ Европската Унија. Складиштата за гас се под половина од капацитетите и тоа во екот на побарувачката поради зимата – вели германската банка. Добиј ги најважните вести, бесплатно на Viber „Тековните залихи се околу … Продолжи со читање Криза со гас во Европа: Што ако Русија ја запре испораката?