Кремљ заговара радикално сценарио за ликвидација на Лукашенко и преземање контрола над белоруската армија?

Руското воено разузнавање (ГРУ) бара сценарио во кое белорускиот диктатор Александар Лукашенко ќе биде отстранет од функција, ликвидиран или инсценирано убиство, и неговата должност предадена на лице лојално на Русија, се вели во извештај на Институтот за глобални закани и изучување демократии „Роберт Лансинг” од Довер, Делавер. Добиј ги најважните вести, бесплатно на Viber Роберт … Продолжи со читање Кремљ заговара радикално сценарио за ликвидација на Лукашенко и преземање контрола над белоруската армија?