„Кратки нозе“, прва епизода: Дезинформации за пожарот во Тетово, пописот и изборите

„Кратки нозе“ е нова емисија на ЦИВИЛ Медиа, во која се разоткриваат дезинформациите и лажните вести со неоспорни факти и аргументи/ Фото: Принтскрин

„Кратки нозе“ е нова емисија на ЦИВИЛ Медиа, во која ги разоткриваме дезинформациите и лажните вести со неоспорни факти и аргументи.

Во првата епизода, зборуваме дезинформации за пожарот во Тетово и бројот на жртви во трагедијата, кој станаа предмет на сензационализам и „инфлација“ на бројки, а ќе зборуваме и за дезинформации за пописот, како и за изборите.

 

Видео на денот