Красниќи: Ни Србија, ни Косово, вистинските победници се КФОР, ЕУ и САД

Во изјава за Косово он-лајн, политичкиот аналитичар Миљазим Красниќи изјави дека денешниот договор постигнат во Брисел не е резултат на волјата и подготвеноста на Приштина и Белград да најдат компромисно решение, туку бил принуден од КФОР, Европската унија и САД за намалила тензијата на северот на Косово.  Добиј ги најважните вести, бесплатно на Viber Красниќи смета дека … Продолжи со читање Красниќи: Ни Србија, ни Косово, вистинските победници се КФОР, ЕУ и САД