Крај на драмата пред Пентагон: Полициски службеник избоден до смрт, едно лице рането, а напаѓачот убиен на лице место

фото Архива

За време на утринското пукање на автопатот во близина на зградата на Пентагон во Вашингтон, полицаец беше избоден до смрт, а најмалку едно лице беше застрелано при пукањето, потврдија два добро информирани анонимни извори.

Во извештајот на АП се наведува дека напаѓачот бил „убиен на лице место“ и дека зградата и околината на Пентагон биле под блокада повеќе од еден час, а дека пукањето се случило пред зградата на Министерството за одбрана на САД.

Возилата и автобусите на метрото го заобиколуваат Пентагон до понатамошно известување поради полициска истрага.

Видео на денот