Крадци ги однеле вратите од две згради во Струмица

Фото: ТВ Сител/принтскрин

Засега непознати крадци откорнале и украле врати од две станбени згради во Струмица. Однесени се вратите од двата влеза во зграда на улицата „Ѓорги Василев” и една од зграда на улицата „Ристо Ќурчиев”.

Станарите дури утрото забележале дека останале без влезни врати, кога тргнале на работа. Според нив, кражби имало и порано, но најчесто од подрумите и велосипеди.

Од струмичката полиција потврдија дека имало случај на кражба на влезна врата и преземаат мерки за расчистување на случајот.

Кај нив бил пријавен само еден, за одземена алуминиумска врата од станбена зграда на улица „Ристо Ќурчиев”, додека за останатите кражби досега немаат пријава.

Видео на денот