Кордалов: Во кампањата фали искрена комуникација со луѓето

Бојан Кордалов, експерт и комуниколог/Фото: Слободен печат

Мислам дека партиите се фокусираат сами на себе на своите партиски интереси и достигнувања, иако се забележува одредено поместување во реториката, бидејќи е намалена во она што се нарекува обвинувања, црна кампања, но треба да видиме што ќе биде од понеделнил, Бојан Кордалов, експерт и комуниколог.

Капмпањата се одвива постојано, не само во законскиот рок, и партиите во последните години покажуваат иновативни начини како тие да не бидат вброени во она што се нарекува кампања.

Како комуникогол сметам дека кампања е клучно да се одвива постојано, секојдневно, не само дали е офцијален дел или не, особено што секоја кампања не опфаќа еден отчетен дел, туку еден планки дел каде што се опфаќа својот тим, каде што го претставувате што сте сработиле, ако сте веќе на власт, или кажувате што е приоритет ако дојдете на власт, вели Кордалов.

Целиот разговор погледенте го во видеото:

 

Видео на денот