Конечно Ивермектинот доаѓа и во Македонија!

Стручната комисија формирана од министерот за здравство изготвила позитивно мислење за лекот Ивермектин и истото ќе го испрати до Агенцијата за лекови Малмед, по што овој лек ќе може да биде легално увезуван во Македонија, дознава „Слободен печат“ од официјални извори. „Ивермектинот“ дава надеж, ама во нашите болници го нема … Продолжи со читање Конечно Ивермектинот доаѓа и во Македонија!