Колку помала разлика во годините, толку поголеми шанси за успех на врската

Студија спроведена на универзитетот „Еморг“ во Атланта покажала дека разликата во годините меѓу партнерите има големо влијание на успех на врската.

Во истражувањето во кое биле вклучени 3000 парови, научниците откриле дека паровите со разлика во годините од 5 години имаат 18% поглема шанса за раскинување на врската отколку паровите кои се врсници.

Тој степен се зголемува на 39% кај паровите со разлика во годините од 10 години, до неверојатни 95 % кога станува збор за разлика од 20 години.

Резултатите дале едноставна формула за успешна љубовна врска – колку помала разлика во годините, толку поголема шанса за успех.

Исто така научниците велат дека најголеми шанси за успешна врска имаат паровите во кои едниот партнер од другиот е постар само една година.

Видео на денот