Кога политичар ќе се издрогира, тоа е виша сила

Далибор Павловиќ, поранешен градоначалник на Приједор / Фото: Фејсбук

Од неодамна поранешниот градоначалник на Приједор во БиХ, Далибор Павловиќ се огласи по аферата поврзана со негови несоодветни фотографии кои протекоа во јавноста и по кои официјално поднесе оставка на местото градоначалник.

Како што можете да видите на фотографијата, станува збор за слики на кои се гледа дека зема повеќе апчиња, а потоа лежи одземен покрај веце шолја.

Тој на Фејсбук пишува: „Личноста што ја гледате на фотографиите не е вистинскиот Далибор Павловиќ. Сѐ што можам да кажам во врска со ова е дека некои виши сили влијаеја врз мене и дека сега ми е најбитно што сум ѓив и што моето семејство е покрај мене“.

Во подолгиот статус на Фејсбук тој потоа раскажува што сѐ направил за Приједор како градоначалник.

Видео на денот