Кинеска супа со јајца (РЕЦЕПТ)

Оваа супа има лесен и освежувачки вкус, а најдобра е кога се служи топла.

Потребни состојки:

Еден литар пилешка супа без тестенини
Мала чашка соја сос
Една лажичка ѓумбир во прав
Две лажички густин
Две јајца
Два млади кромида
Сол и бибер

Подготовка:

Во пилешката супа додадете го соја сосот и ѓумбирот и оставете да зовирие. Густинот измешајте го со малку ладна вода и ставете го во супата.

Откако смесата убаво ќе зоврие, изматете ги јајцата. Исклучете ја ринглата и полека, со мешање само во една насока, додадете ги изматените јајца во супата.

Зачинете и додадете го ситно исецканиот млад кромид.

Почитуван читателу,

Нашиот пристап до веб содржините е бесплатен, затоа што веруваме во еднаквост при информирањето, без оглед дали некој може да плати или не. Затоа, за да продолжиме со нашата работа, бараме поддршка од нашата заедница на читатели со финансиско поддржување на Слободен печат. Станете член на Слободен печат за да ги помогнете капацитетите кои ќе ни овозможат долгорочна и квалитетна испорака на информации и ЗАЕДНО да обезбедиме слободен и независен глас кој ќе биде СЕКОГАШ НА СТРАНАТА НА НАРОДОТ.

ПОДДРЖЕТЕ ГО СЛОБОДЕН ПЕЧАТ.
СО ПОЧЕТНА СУМА ОД 60 ДЕНАРИ

Видео на денот