Каролина Аврамовска ни препорачува: Израдувајте ги најблиските со неодолив чизкејк со прелив малини
Состојки:
Основа:
- 300г брашно
- 150г маргарин
- 4-5 лажици шеќер
- 1 пециво
- 1 јајце
- 2 лажици вода
Фил:
- 600 мл. млеко
- 2 пудинга од ванила
- 6 лажици шеќер
Прелив:
- 500 грама замрзнати капини од
- 2 лажици шеќер
- 2 лажици густин
- 1 дл. вода
Подготовка:
Прво, се меси тестото, па се сместува во калапот и се обложува по краевите.
Се варат пудинзите во 600 мл млеко и 6 лажици шеќер. Кога ќе го тргнете садот во кој сте ги подготвиле, додајте 400 мл кисела павлака. Потоа, добро измемешате ја смесата и полијте ја во калапот кадешто претходно го ставивте тестото.
Печете 15 минути на температура од 180°.
Додека се пече, направете го преливот од капини. Капините и шеќерот се ставаат во водата и се варат. По 10 минути се додава густинот, кој претходно треба да го разредите во малку вода.
Откако ќе го извадите колачот од рерна, прелијте го со преливот од капини и вратете го во рерна да се пече уште 20 минути.
Оставете го да се излади, па послужете.
НА ЗДРАВЈЕ!
За повеќе вакви рецепти, заследете ја ОВАА ФЕЈСБУК ГРУПА и ОВОЈ ИНСТАГРАМ ПРОФИЛ.