Каролина Аврамовска ни препорачува: Израдувајте ги најблиските со неодолив чизкејк со прелив малини

Состојки:

Основа:

  • 300г брашно
  • 150г маргарин
  • 4-5 лажици шеќер
  • 1 пециво
  • 1 јајце
  • 2 лажици вода

Фил:

  • 600 мл. млеко
  • 2 пудинга од ванила
  • 6 лажици шеќер

Прелив:

  • 500 грама замрзнати капини од
  • 2 лажици шеќер
  • 2 лажици густин
  • 1 дл. вода

Подготовка:

Прво, се меси тестото, па се сместува во калапот и се обложува по краевите.

Се варат пудинзите во 600 мл млеко и 6 лажици шеќер. Кога ќе го тргнете садот во кој сте ги подготвиле, додајте 400 мл кисела павлака. Потоа, добро измемешате ја смесата и полијте ја во калапот кадешто претходно го ставивте тестото.

Печете 15 минути на температура од 180°.

Додека се пече, направете го преливот од капини. Капините и шеќерот се ставаат во водата и се варат. По 10 минути се додава густинот, кој претходно треба да го разредите во малку вода.

Откако ќе го извадите колачот од рерна, прелијте го со преливот од капини и вратете го во рерна да се пече уште 20 минути.

Оставете го да се излади, па послужете.

НА ЗДРАВЈЕ!


За повеќе вакви рецепти, заследете ја ОВАА ФЕЈСБУК ГРУПА и ОВОЈ ИНСТАГРАМ ПРОФИЛ.

Почитуван читателу,

Нашиот пристап до веб содржините е бесплатен, затоа што веруваме во еднаквост при информирањето, без оглед дали некој може да плати или не. Затоа, за да продолжиме со нашата работа, бараме поддршка од нашата заедница на читатели со финансиско поддржување на Слободен печат. Станете член на Слободен печат за да ги помогнете капацитетите кои ќе ни овозможат долгорочна и квалитетна испорака на информации и ЗАЕДНО да обезбедиме слободен и независен глас кој ќе биде СЕКОГАШ НА СТРАНАТА НА НАРОДОТ.

ПОДДРЖЕТЕ ГО СЛОБОДЕН ПЕЧАТ.
СО ПОЧЕТНА СУМА ОД 60 ДЕНАРИ

Видео на денот