Канабисот влегува на широка врата во Северна Македонија

Целосна легализација на користењето канабис за лични потреби и формирање посебна Агенција која ќе го контролира одгледувањето на медицински канабис, а фирмите што ќе се занимaваат со оваа дејност секоја година ќе ѝ плаќаат на државата по 10% од добивката. Ова е предвидено во предлог – законот за контрола на опојни дроги и психотропни супстанци … Продолжи со читање Канабисот влегува на широка врата во Северна Македонија