Како ПЕЧЕНОТО ПИЛЕШКО секогаш да биде сочно? Избегнувајте ги овие грешки

пилешко

Иако ни изгледа дека нема голема филозофија во тоа да се подготви вкусно печено пилешко, многупати месото не е сочно или е премногу тврдо.

Тоа се должи на неколку грешки кои несвесно ги правиме, бидејќи така сме гледале од постарите или од кулинарските емисии.

Најпрво, не треба да го миете пилешкото со вода, туку при термичката обработка ќе се уништат сите можни бактерии. Најдобро е да купувате свежо пилешко од месарница, а не смрзнато, бидејќи замрзнувањето го суши.

Не ја отстранувајте ниту кожата, бидејќи таа служи како природна обвивка која ги задржува во месото сите вкусни сокови. Ако сакате побогат вкус, маринирајте го пилешкото со саканите зачини и масла. Пилешките гради секогаш треба да бидат омекнати со месарски чекан.

Зачинувањето исто така е клучен момент. Премногу сол ќе ја извлече течноста, но со користење на зачински билки можете само да ја подобрите текстурата. За пилешкото месо е важно дека треба целосно да се испече, а откако е печено, најдобро е да отстои околу 20 минути, за да може да се заврши процесот на готвење.

Почитуван читателу,

Нашиот пристап до веб содржините е бесплатен, затоа што веруваме во еднаквост при информирањето, без оглед дали некој може да плати или не. Затоа, за да продолжиме со нашата работа, бараме поддршка од нашата заедница на читатели со финансиско поддржување на Слободен печат. Станете член на Слободен печат за да ги помогнете капацитетите кои ќе ни овозможат долгорочна и квалитетна испорака на информации и ЗАЕДНО да обезбедиме слободен и независен глас кој ќе биде СЕКОГАШ НА СТРАНАТА НА НАРОДОТ.

ПОДДРЖЕТЕ ГО СЛОБОДЕН ПЕЧАТ.
СО ПОЧЕТНА СУМА ОД 60 ДЕНАРИ

Видео на денот