Како коронавирусот „исчезна“ од Јапонија?

Петтиот бран на коронавирусот во Јапонија буквално исчезна на толку драматичен начин што научниците останаа целосно збунети. Еден тим на научници сугерира дека многу заразната делта варијанта на коронавирусот мутирала до исчезнување во таа островска држава. Во средината на август, имало голем пораст на случаите со коронавирусот во Јапонија, со повеќе од 23.000 нови инфекции … Продолжи со читање Како коронавирусот „исчезна“ од Јапонија?