Ка­ко да избе­ре­те теч­на пуд­ра што ќе ви од­го­ва­ра на те­нот - Слободен печат

Ка­ко да избе­ре­те теч­на пуд­ра што ќе ви од­го­ва­ра на те­нот

Ко­га ста­ну­ва збор за шмин­ка­њето, нај­теш­ко е да се избе­ре со­од­вет­на­та ни­јан­са на теч­на пудра, ко­ја иде­ал­но ќе од­го­ва­ра на на­ши­от тен.

Ток­му по­ра­ди тоа, за да не од­бе­ре­те не­ко­ја пог­реш­на ни­јан­са на теч­на пуд­ра што ќе ви го нап­ра­ви ли­це­то мно­гу по­свет­ло или, пак, по­тем­но од она што на­вис­ти­на е, пред сè мо­ра да зна­е­те ка­ков тип ко­жа имате, по­тоа ко­ја пуд­ра за ка­ков тип ко­жа е на­ме­не­та и слично.

Ек­спер­ти­те за уба­ви­на сме­та­ат де­ка нај­го­ле­ма­та греш­ка што ја пра­ват же­ни­те око­лу сов­рше­ни­от из­бор на теч­на пуд­ра е тоа што пред ку­пу­ва­ње на пуд­рите, не го про­бу­ва­ат про­из­во­дот. Оние што го про­бу­ваат, тоа нај­чес­то го пра­ват на длан­ката, а не на ли­цето, со што се до­би­ва пог­ре­шен впе­ча­ток око­лу вис­тин­ски­от из­бор на пуд­рата.

Прочитајте и...  Тајната за долговечноста на кралицата Елизабета: Поради ова е витална и во 93-та година!

Ко­га ќе са­ка­те да ку­пу­ва­те пудра, не­мој­те да се шмин­ка­те за да мо­же­те да ја тес­ти­ра­те на ли­цето. Са­мо на овој на­чин ќе би­де­те си­гур­ни де­ка ја од­би­ра­те вис­тин­ска­та ни­јан­са на теч­на пуд­ра за вас.

Прочитај повеќе

Наташа Беквалац на црвениот тепих во краток сако-фустан, а сандалите се посебна приказна

Слободен печат

Лорен Дрејн е најзгодната медицинска сестра на светот (ФОТО)

Слободен печат

Луна Џогани со длабокото деколте ги стави градите во прв план! (ФОТО)

Слободен печат

„Најголемата лага по Дедо Мраз“: Познатата емисија „Карпул Караоке“ всушност е телевизиска измама! (ВИДЕО)

Слободен печат

Поради овој „срам“ Ник Џоунс секогаш ќе ги памти Греми наградите! (ФОТО)

Слободен печат

Дизни потврди дека ќе се прави нова верзија на Бамби!

Слободен печат

Остави Коментар

4 × 5 =

Прочитај повеќе

Пенелопе Круз мами воздишки во фантастичен цветен фустан! (ФОТО)

Слободен печат

Вистинскиот Волк од Вол Стрит ги тужи продуцентите: Бара 300 милиони долари отштета!

Слободен печат

Кралицата се одмаздува чекор по чекор – Еве што и одзема на Меган Маркл!

Слободен печат

Овие познати дами се бореле да станат мајки, па и открија на јавноста низ што сѐ поминале (ФОТО)

Слободен печат

Девојче среде натпревар дозна дека мајка и за која пееше починала (ВИДЕО)

Слободен печат

Тајната за долговечноста на кралицата Елизабета: Поради ова е витална и во 93-та година!

Слободен печат