Јубилеен концерт на „Фолтин“ во Хераклеја

Битолската група „Фолтин“, по низа промотивни концерти низ Македонија и во странство, на 21 август ќе одржи целовечерен самостоен концерт пред својата, битолска публика на сцената во античкиот локалитет Хераклеја Линкестис, кај Битола.

Концертот е по повод 25 години од првиот настап на групата, кој се одржал токму во Хераклеја во 1996 година. Покрај колажот од претходните девет албуми, „Фолтин“ премиерно во Битола ќе го отсвират и нивното најново студиско издание „Симултан бакнеж“.

(Текстот е објавен во „Културен печат“ број 94, во печатеното издание на „Слободен печат“ на 21-22 август 2021)

Видео на денот