ЈСП воведува пробна ноќна линија до Мралино

ЈСП
Автобуси на ЈСП / Фото: МИА

За подобра комуникација со централното градско подрачје во вечерните часови и по барање на жителите на Општина Илинден, од ноќеска почнува да функционира пробна ноќна линија со број 63б, која ќе сообраќа од Транспортен центар Скопје до Мралино во сабота и недела во 00:15 часот, соопшти ЈСП.

Ова било договорено на работната средба помеѓу градоначалникот на Општина Илинден Александар Георгиевски и новиот директор на Јавното сообраќајно претпријатие Скопје, Иван Илиевски. Исто така, на средбата се разговарало за подобрување на јавниот автобуски превоз со зголемување на бројот на линии и автобуски постојки на целата територија на општина Илинден.

Општината информира дека ќе продолжи и понатаму со реализација на плановите за подобрување на јавниот автобуски превоз, како и со зголемување на бројот линии и автобуски постојки, со што ќе се обезбеди поквалитетен и поефикасен јавен превоз за граѓаните.

Видео на денот