Јана Белчева, Шанса за Центар: Им се радуваме на резултатите

Шанса за Центар / Фото: Слободен печат, Југослава Дуковска

Задоволни сме бидејќи во услови кога големите партии имаат своја инфраструктура и свое гласачко тело, ние како обични граѓани и ентузијасти, волонтерски ги здруживме и вредностите и сѐ што знаеме за да направиме нешто добро за наш Центар. Граѓаните сепак покажаа дека се решителни, знаат да препознаат кој може да донесе промени и нов начин на управување со локалната самоуправа. Засега сметаме дека имаме освоено три советнички места и она што особено не радува е дека засега сме трети, по СДСМ и ВМРО ДПМНЕ, но пред Левица, која е парламентарна партија.