21.8 C
Скопје

Изработен е прашалник за онлајн купување

Асоцијацијата за е-трговија на Македонија започна со израбoтка на сеопфатна годишна анализа за напредокот на е-трговијата во нашата земја. За таа цел изработен е прашалник за онлајн купување, наменет за сите оние кои купиле/ платиле/ нарачале барем еднаш онлајн.

Врз основа на дадените одговори во прашалниците, ќе се носат заклучоци и препораки за понатамошен развој на е-трговијата во земјава.

Целта, како што информираат е да земеат предвид што повеќе искуства на домашните купувачи, за да им помогнат на новите е-трговци од 2020 година чиј број е 203, заклучно со 30 јуни 2020 и постоечките 1022 е-трговци заклучно до 31 декември 2019, за да ги подобрат услугите што ги нудат на домашниот пазар, а ова е многу значајно, со оглед на тоа што е-трговијата во нашата земја доживеа огромен раст, особено од почетокот на ситуацијата со ковид-19.

Прашалникот ќе биде активен заклучно со петок, 30 октомври, до крајот на денот, а може да се отвори на следниот линк .

Прашалникот се пополнува за неколку минути, а Асоцијацијата обезбедува и 30 награди по случаен избор за оние кои што ќе ги остават своите контакт податоци на крајот на прашалникот

 

Поврзани вести

Арачиновец со украден автомобил ограбил обложувачница

Слободен печат

Минимални очекувања на Самит на ЕУ да се реши проблемот со Софија

Слободен печат

Тепачка на влезот од Kлинички, нападнат вработен на рампа

Слободен печат

Курти ги откри предлозите што му ги претставил на Вучиќ: Три биле одбиени, за еден не добил одговор

Слободен печат

Бектеши–Лиубченко: Поголема либерализација во трговијата значаен поттик за економската соработка

Слободен печат

Шаќири: Поттикнуваме инвестиции во ИТ секторот

Слободен печат

Остави Коментар