Изложба во „Ко-Ра“: „Квалитет и квантитет“ на Зулејха Али Зубери

Изложбата на слики и графики „Квалитет и квантитет“ од Зулејха Али Зубери од 23 јули е поставена во големиот салон на галеријата „Ко-Ра“, при Домот на култура „Кочо Рацин“ во Скопје.

Зулејха Али Зубери дипломирала на Факултетот за ликовни уметности во Скопје, во класа на проф. Антонио Мазневски на одделот за сликарство – конзервација и реставрација. Членка е на ДЛУМ. Учествувала во повеќе групни изложби во земјата и надвор. Добитничка е на наградата „Константин Мазев Коце“ во 2019 година на изложбата „Ликовно творештво – мал формат“ во КИЦ – Скопје.

На изложбата „Квалитет и квантитет“ меѓу другите мотиви авторката претставува вредни раце, бидејќи за да се стигне до квалитет, треба да се постигне рачна уникатност и совршенство. Спроти квалитетот се наоѓа квантитетот, кога производот веќе не е важен, туку важен е профитот.

Прочитајте и...  ПНВ Публикации: Иновација за ново читателско искуство

(Текстот е објавен во „Културен печат“ број 41, во печатеното издание на „Слободен печат“ на 25-26 јули 2020)

Прочитај повеќе

ПНВ Публикации: Иновација за ново читателско искуство

Тони Димков

Книжевно првенче: Поучни раскази со силна порака

Тони Димков

Творечка емпатија: Глоса за македонските писатели

Трајче Кацаров

Модерно уметничко наследство: Ентузијастичка идеја прерасна во сериозен истражувачки проект

Тони Димков

Разговор со Бистра Георгиева: Умешноста да се фантазира е значајна независно од времето во кое живееме

Тони Димков

Проект „Пристапен музеј“: Tактилни слики станаа дел од постојаната поставка на Археолошкиот музеј

Тони Димков

Остави Коментар

Прочитај повеќе

Национална галерија: Професионалност и респект кон влогот и трудот на уметниците

Тони Димков

Интервју со поетот Бранко Цветкоски: Без страв, туку со стрв по животот

Тони Димков

Ликовна уметност: Со изложба на ДЛУМ заврши „Скопско лето“

Тони Димков

Изложба во Прилеп: Колорит што пленува со убавина и складност

Тони Димков

Излезе „Културен печат“ број 43 во весникот „Слободен печат“

Тони Димков

Фестивал на анимиран филм: „Флипбук филм фестивал“ го почнува своето патување

Тони Димков