Излезе „Културен печат“ број 91 во весникот „Слободен печат“

КУЛТУРЕН ПЕЧАТ број 91, во печатеното издание на „Слободен печат“ (31.07-02.08.2021), со намален број страници поради Олимпијадата, меѓу содржините од областа на уметноста и културните настани има:

– разговор со Слободан Таневски за Младинското радио „Клуб 100“

– со грант од Амбасадорскиот фонд на САД ќе се заштитуваат мозаиците во Хераклеа Линкестис

– мултимедијален проект за „смртоносниот“ допир на човекот ќе биде претставен во Охрид и во Скопје

– изложбата „Колаж на еден разурнат град“ е поставена во Музејот на град Скопје

– Асоцијацијата за култура „Икон“ започна проект за развивање на свеста за значењето на Старата скопска чаршија

– Фестивалот „Дрим шорт“ во Струга се одржува со мотото „Сонувајте кратко“

– четири награди се доделени на четвртото издание на Фестивалот на нов европски филм „Бич филм фестивал“

– Издавачкиот центар „Три“ во рамките на летниот книжевен фестивал претстави повеќе книжевни новитети и препораки за читање

– новата книга на неуморниот писател за деца Васил Мукаетов е со наслов „Чукни, чукни три пати“

– излезе нов број на периодичното списание за литература, уметност и култура „Стремеж“

– Здружението за наука и култура „Нова“ од Битола ја објави книгата со поезија „Топли билки“ од српскиот поет Бојан Васиќ.

Видео на денот