-6.1 C
Скопје

Излезе „Културен печат“ број 58 во весникот „Слободен печат“

КУЛТУРЕН ПЕЧАТ број 58, во печатеното издание на „Слободен печат“ (28-29.11.2020), го отвораме со фотографии од фантастичниот концерт на Симон Трпчески и пријателите на 43. Денови на македонска музика, а меѓу содржините има:

– интервју со Панда Зографска Беличанец: Секогаш има нови идеи кога се движиш во средина на која уметноста ѝ е – живот!

– разговор со пијанистката Даница Стојанова: Музиката е жива материја

– Министерство за култура: Предлог-буџетот за културата во 2021 година е реален и граѓански

– 45. Млад отворен театар: Театар на изолација доминира на виртуелната сцена

– нова книга „Крсте Петков Мисирков – македонскиот меѓник“ од публицистот Свето Стаменов

– јубилејниот педесетти број на списанието „Синтези“ целосно е посветен на делото на Блаже Конески

Прочитајте и...  Мицкоски за ДВ: Нема време за губење, со Заев четири години тапкаме во место

– Друштво на писателите на Македонија – Плакета „Даница Ручигај“ за поетесата Билјана Станковска

– Кроација рекордс – „Новиот бран“ повторно се буди, а крокодилите доаѓаат!

– Приказни од карантин – „Јаболкa во магла“ од 28 автори

– Денови на европско Скопје – Пет новинарки се наградени на конкурсот „Мостовите на Скопје“

– нова книга „Далеку, а блиску“ од Владимир Мартиновски

– репортажни записи „Непозната Македонија“ на Васко Марковски

– стихозбирка „Компјутерска поезија“ на Славчо Ковилоски.

Поврзани вести

Разговор со Билјана Камчева: Својот најчист личен белег го оставам преку музиката со мојата флејта и мојот глас

Тони Димков

Интервју со Ѓорѓи Јолевски: Актерот во својата вокација ја има потребата од слобода

Тони Димков

Млад талент: Инес Неделковска освои две први награди во Бон

Тони Димков

Галикул: Награда „Тодор Чаловски“ за „Ќе фатит бран“ на Д.А. Лори

Тони Димков

Народно творештво: Осовременета „Автобиографија“ од Марко Цепенков

Тони Димков

Е-збирка „Отковидување“: Со поезија против короната

Тони Димков

Остави Коментар