Излезе „Културен печат“ број 43 во весникот „Слободен печат“

КУЛТУРЕН ПЕЧАТ број 43, во печатеното издание на „Слободен печат“ (8.8.2020), го отвораме со пет фотографии од дела претставени на изложбата „Цртеж – Експериментален цртеж“ на ДЛУМ во уметничкиот центар „Арт хаб“ во ГТЦ, а меѓу другите содржини има:

– интервју со поетот Бранко Цветкоски – Без страв, туку со стрв по животот

– разговор со Бистра Георгиева, авторка на сликовницата „Џиновска продавница на фантазии“

– тактилни слики со Брајово писмо станаа дел од постојаната поставка на Археолошкиот музеј

– ентузијастичката идеја на Благоја Варошанец прерасна во сериозен истражувачки проект

– Национална галерија – Професионалност и респект кон влогот и трудот на уметниците

– со изложба на ДЛУМ заврши „Скопско лето“

Прочитајте и...  Разговор со актерот Ивица Димитријевиќ: Повеќе генерации се чувствуваат изгубено, не само нашата

– изложба на Драган Најденовски во Прилеп – Колорит што пленува со убавина и складност

– текст на Трајче Кацаров – Глоса за македонските писатели

– промоција на „Балканскиот етнички феникс“ – Децениските напори за афирмација на заедницата на Балканските Египќани

– несекојдневна збирка песни за песните „101 сонет од една чудна пролет“ на Владимир Мартиновски

– стихозбирка „Почетни координати“ на Моника Херцег – Иновација за ново читателско искуство

– „Антолог“ ја објави збирката раскази „Нека играат децата“ од Денис Бојаров.

Прочитај повеќе

Разговор со актерот Ивица Димитријевиќ: Повеќе генерации се чувствуваат изгубено, не само нашата

Тони Димков

Нов роман од Владимир Јанковски: Микс од преплетени приказни

Тони Димков

Поетска книга: Судбинска поезија од Раде Силјан

Тони Димков

Стручна книга: Значењето на односите со јавноста согледано од новинарката Каролина Мицевска

Тони Димков

Министерство за култура: Мандатна визија што се потпира на три главни столба

Тони Димков

Заврши 19. издание на фестивалот „Синедејс“: Цело Скопје стана кино-простор

Тони Димков

Остави Коментар

Прочитај повеќе

Поетска награда: „Дон Луиџи де Лиегро“ за Наташа Сарџоска

Тони Димков

Театарска награда: „Будење на пролетта“ победи на МТФ „Скупи фестивал“

Тони Димков

Денови на македонска музика: СОКОМ ги додели наградите за најуспешните творци и изведувачи

Тони Димков

Струшка музичка есен: Музиката во/низ просторот и времето

Тони Димков

Излезе „Културен печат“ број 50 во весникот „Слободен печат“

Тони Димков

Книжевен мозаик: „Магор“ објави десет европски автори

Тони Димков