Излезе „Културен печат“ број 32 во весникот „Слободен печат“

КУЛТУРЕН ПЕЧАТ број 32, во печатеното издание на „Слободен печат“ (23-25.5.2020), е на 8 страници и го отвораме со фотографии од личниот проект на Благоја Варошанец, кој не потсетува на уметничките траги и симболи на Скопје, а меѓу содржините има:

– интервју со Ерол Туфан, поет, есеист и правник

– Европска награда за литература за Петар Андоновски

– разговор со Мирко Попов за „ПМГ Џез“

– објавен е новиот конкурс за наградата „Пегаз“ за необјавен роман

– Кинотеката ја „прикачи“ монографијата „Манаки“ на својот сајт

– Филозофски филмски фестивал – Пролетни онлајн миграции

– Меѓународниот поетски фестивал „Литературни искри“ ќе ја одржи традицијата со онлајн издание

– книжевни „Магични приказни“ на „Три“

Прочитајте и...  Излезе „Културен печат“ број 39 во весникот „Слободен печат“

– групата „Стринг форсис“ ги направи достапни своите албуми снимени во живо

– „Коронаслем 9“ онлајн со македонски слемерки и слемери

– и други кратки содржини и информации.

Прочитај повеќе

Излезе „Културен печат“ број 39 во весникот „Слободен печат“

Тони Димков

Програмски содржини: Националната галерија ја прилагоди годишната програма

Тони Димков

Книжевен превод: Девет приказни за далматинските „галеби“

Тони Димков

Збирка раскази: „Не правете им сенка на гробовите“ од Дијана Петрова

Тони Димков

Издание на „Арс либрис“: „Курвински хроники“ од Александар Русјаков

Тони Димков

Публицистика: Галерија на успешни македонски иселеници во книгата „Патот на успехот“

Тони Димков

Остави Коментар

Прочитај повеќе

Ликовна изложба во „Ко-Ра“: Колоритна фасцинација од македонскиот пејзаж

Тони Димков

Ново издание од „Макавеј“: Поетската книга „Од исто тесто“ носи стихови за смртта и надежта

Тони Димков

Мали камерни состави: Jубилеен концерт на виолинистката Пламенка Трајковска

Тони Димков

Интервју со Крсте Роџевски: Ми недостига стариот звук, оти во него има ем наивност ем интензитет

Тони Димков

Разговор со Марија Зафирова: „Училница“ е онлајн простор создаден со шарм, љубов, волја и знаење

Тони Димков

Онлајн предавање: „Локомотива“ открива „Други простори“

Тони Димков