Излезе „Културен печат“ број 24 во весникот „Слободен печат“

КУЛТУРЕН ПЕЧАТ број 24, во печатеното издание на „Слободен печат“ (28-29.3.2020), на намален број страници поради ситуацијата со коронавирусот, го отвораме со информација за наградата што Лидија Димковска ја доби во Словенија, а меѓу содржините има:

– интервју со графичкиот дизајнер Зоран Кардула

– разговор со фотографот Драги Неделчевски од Тетово

– пренесуваме извадоци од пораките по повод Светскиот ден на театарот – 27 март

– театарскиот критичар Тодор Кузманов ја објави книгата „Маркации на новиот театар“

– младите актери Бобан Алексоски и Надица Петрова го основаа независниот театар „Златен Елец“

– книжевен предизвик на „Три“ – Карантински приказни

– и други информации.

Прочитајте и...  Виолета Качакова од „Локомотива“: #АрхиваНаРефлексии – каде сме сега и каде одиме (ВИДЕО)

Прочитај повеќе

Интервју со Лидија Димковска: Човештвото, како никогаш досега, има(ше) шанса да создаде поправеден свет

Тони Димков

Разговор со Дени Омерагиќ, басист на „Светлост“: Интеракција во просторот за слободен израз

Тони Димков

Нова книга за Скопје: Антологиски раскази во кои градот станува личност

Тони Димков

Изложбa во КИЦ: „Црно – шарено“ од Дарко Аницин

Тони Димков

Проект „Шишка виа МКЦ“: Нов модел за промовирање на културата

Тони Димков

Актуелни уметнички случувања: „Нов светски поредок“ во Мала станица

Тони Димков

Остави Коментар

Прочитај повеќе

ДФРМ: Независните филмски работници добија финансиска поддршка

Тони Димков

Современа култура и културни политики: „Локомотива“ создава архива на рефлексии

Тони Димков

10. Филозофски филмски фестивал: Роденденско издание во хибридна верзија

Тони Димков

Излезе „Културен печат“ број 33 во весникот „Слободен печат“

Тони Димков

Кинотека: Монографијата „Манаки“ е достапна онлајн

Тони Димков

Поетска антологија: Две хаику песни од Александар Прокопиев се објавени во „Длабока светлина“

Тони Димков