• Ungheria

Orban "guarda le spalle a Dodik": Finché siamo al potere in Ungheria non ci sono sanzioni

Министерот за надворешни работи на Унгарија Петер Сијарто, денеска во херцеговскиот град Требиње изјави дека претседателот на Република Српска, Милорад Додик, нема да биде на ниту една листа на санкции додека во Унгарија владее актуелната власт на Виктор Орбан. „Оние кои сакаат да се воведат санкции во регионот на Западен Балкан се обидуваат да сокријат …

Orban "guarda le spalle a Dodik": Finché siamo al potere in Ungheria non ci sono sanzioni Scopri di più »