• Svetets

Oggi è la festa del Santo Sacerdote-Martire Doroteo, Vescovo di Tiro

Епископ Тирски, од времето на Диоклецијан, па сè до времето на Јулијан Отстапник, кога беше намачен и пострада за Православната Вера. На земјата живееше сто и седум години и откако Му угоди на Бога, во 361 година, се пресели во вечниот живот. Беше навистина многу учен маж. Напиша многубројни поучни дела на грчки и на …

Oggi è la festa del Santo Sacerdote-Martire Doroteo, Vescovo di Tiro Scopri di più »