• Svizzera

La Svizzera legalizza l'uso della cannabis per scopi medici

Швајцарската влада денеска ја легализираше употребата на канабис за медицински цели. Ова ќе им олесни на пациентите да пристапат до канабис бидејќи властите повеќе не треба да бараат посебна дозвола за негово препишување. На својот редовен неделен состанок, Федералниот совет (швајцарската влада) „одлучи да ја укине забраната за употреба на канабис за медицински цели“, се …

La Svizzera legalizza l'uso della cannabis per scopi medici Scopri di più »