• polacco

La Polonia chiede la restituzione dei dazi doganali sul grano ucraino

Полскиот министер за земјоделство Хенрик Ковалчик најави дека Варшава ќе побара од Европска комисија да ја врати царината за житото од Украина, кое наместо само да транзитира низ Полска и да биде извезено во земјите од Африка и Азија, во голема мера пристигнува на пазарот на земјите-членки на ЕУ. – Ќе се обидеме што побрзо …

La Polonia chiede la restituzione dei dazi doganali sul grano ucraino Scopri di più »