• nafta

L'OPEC taglia la produzione di petrolio

Групата земји извознички на нафта ОПЕК Плус, во која спаѓа и Русија, одлучи да го намали производството на нафта и на тој начин да влијае на растот на цените, потег што може да нанесе нов удар на глобалната економија и да ги зголеми цените на горивата на пумпите ширум светот. Министрите за енергетика на земјите …

L'OPEC taglia la produzione di petrolio Scopri di più »