• Lugansk

Dipendente dell'OSCE a Lugansk condannato a 13 anni di carcere per alto tradimento

Судот во самопрогласената Луганска Народна Република денеска изрече 13-годишна затворска казна на вработен во Мисијата на Организацијата за безбедност и соработка (ОБСЕ) во регионот. Судскиот одбор го прогласи Дмитри Павлович Шабанов виновен за кривично дело „велепредавство”, извршено во периодот од август минатата до април оваа година. Според обвинението, тој во посочениот период како локален службеник …

Dipendente dell'OSCE a Lugansk condannato a 13 anni di carcere per alto tradimento Scopri di più »