• stampa culturale

Nel comune di Butel è nata la quattordicesima colonia artistica "Ljubanci".

Живописното село Љубанци, сместено во подножјето на Скопска Црна Гора, пет дена ќе биде инспирација за осумнасет ликовни уметници од земјава и од странство кои учествуваат на ликовната колонијата „Љубанци 2024“, која се одржува од 17 до 21 јуни. Овие денови на колонијата ќе бидат создадени триесет и шест уметнички слики со мотиви од старата …

Nel comune di Butel è nata la quattordicesima colonia artistica "Ljubanci". Scopri di più »