• maschera di ilone

Musk e un gruppo di esperti sono preoccupati: vogliono mettere in pausa lo sviluppo dell'intelligenza artificiale

Илон Маск и група експерти за вештачка интелигенција повикуваат на шестмесечна пауза во развојот на системи помоќни од неодамна лансираниот GPT-4, во отворено писмо предупредувајќи за можни ризици за општеството и човештвото. На почетокот на овој месец, компанијата OpenAI во соработка со Мајкрософт ја објави четвртата верзија на програмата GPT (Generative Pre-trained Transformer), која ги …

Musk e un gruppo di esperti sono preoccupati: vogliono mettere in pausa lo sviluppo dell'intelligenza artificiale Scopri di più »