• Dimitar Kovacevski

La Russia dovrebbe consentire al gas dalla Serbia di raggiungere la Macedonia

Премиерот Димитар Ковачевски денеска посочи дека се водат интензивни преговори со Србија за да се обезбеди гас, но набавката мора да се реализира со мултилатерални договори, во кои би бил вклучен и рускиот државен гигант „Гаспром“. „Со Србија постои можност, меѓутоа не 100-процентна, заради тоа што мора да биде реализирана низ мултилатерални договори, бидејќи ние …

La Russia dovrebbe consentire al gas dalla Serbia di raggiungere la Macedonia Scopri di più »