• CUK

Tredici incendi aperti in 24 ore

Тринаесет пожари на отворено евидентирал Центарот за управување со кризи (ЦУК) изминатите 24 часа. Само еден пожар сѐ уште се води како активен. Во општина Кичево е пријавено дека горат ниска вегетација и габер. Вкупно 2.065 повици на единствениот повикувачки број за итни случаи 112 се регистрирани во последното деноноќие. Како реални биле категоризирани 65,23 …

Tredici incendi aperti in 24 ore Scopri di più »