• Bojan Maricic

Maricic di Strasburgo: Definiremo il ruolo del Parlamento nei negoziati di adesione con un Memorandum di cooperazione

Вицепремиерот за европски прашања и главен преговарач со Европската Унија, Бојан Маричиќ, во своето обраќање на 20-тиот состанок на Мешовитиот парламентарен комитет помеѓу Северна Македонија и ЕУ ја истакна важноста за вклучување и соработка со различни општествени чинители, ставајќи акцент на Парламентот, како клучна институција за напредокот на преговорите и нивната динамика. – Парламентот е …

Maricic di Strasburgo: Definiremo il ruolo del Parlamento nei negoziati di adesione con un Memorandum di cooperazione Scopri di più »