• Giappone

Un diplomatico giapponese detenuto in Russia deve lasciare il Paese entro domani

Руската Федерална служба за безбедност (ФСБ) вчера го обвини јапонскиот конзул во Владивосток дека се обидува да добие тајни информации за економските последици од санкциите врз Русија и побара од него да ја напушти земјата. „Конзулот Мотоки Тацунори беше уапсен од ФСБ и ослободен по неколку часа, на што Токио реагираше со остар протест, најавувајќи …

Un diplomatico giapponese detenuto in Russia deve lasciare il Paese entro domani Scopri di più »