• Francia

La Francia rifornisce le stazioni di servizio dalle riserve strategiche

Француската влада објави дека по штрајковите во рафинериите и складишта за енергенси кои го прекинаа производството и ги блокираа испораките на гориво во Франција, посегна до националните стратешки резерви на нафта за да обезбеди снабдување со бензински пумпи што останаа без гориво. Портпаролот на француската влада Оливие Веран рече дека ситуацијата е „тензична”, но истакна …

La Francia rifornisce le stazioni di servizio dalle riserve strategiche Scopri di più »