• Ucraina

Borrell ha parlato con il capo della diplomazia sudcoreana del bisogno di munizioni dell'Ucraina

Највисокиот дипломат на Европската унија, Жозеп Борел, рече дека се сретнал со министерот за одбрана на Јужна Кореја во саботата за да разговараат за потребите на Украина за муниција. Состанокот на маргините на Шангри-Ла дијалогот, највисокиот безбедносен самит во Азија, дојде во време на притисок од Соединетите Држави за Јужна Кореја да обезбеди оружје и …

Borrell ha parlato con il capo della diplomazia sudcoreana del bisogno di munizioni dell'Ucraina Scopri di più »