• Siria

Mujaheddin di Skopje, Gostivar, Kumanovo e Struga hanno combattuto per l'Isis in Siria, il governo mantiene una "lista nera"

Владата води „црна листа“ со имињата на борци од Македонија кои биле да војуваат во Сирија, за терористичката организација „Исламска држава“ (ИС/ИСИС), а во последниот број на Службен весник ги објави имињата на 15 борци против кои се воведени финансиски санкции во согласност со Законот за рестриктивни мерки. Тоа се луѓе кои не се во …

Mujaheddin di Skopje, Gostivar, Kumanovo e Struga hanno combattuto per l'Isis in Siria, il governo mantiene una "lista nera" Scopri di più »