• la regione

Primo caso di virus West Nile registrato in Serbia

Во Општата болница во Пожаревац, регистриран е прв случај во Србија на зараза со вирусот Западен Нил, кој се пренесува од комарци на луѓе, кај жена (46) од местото Набрѓе крај Пожаревац. Жената е во добра општа состојба и се чека потврда за присуство на вирусот и од вториот примерок земен од пациентката, соопштија на …

Primo caso di virus West Nile registrato in Serbia Scopri di più »