• dimissioni

Si dimette il direttore generale del dipartimento dei trasporti della CE, voli gratuiti utilizzati

Генералниот директор на Одделот за транспорт на Европската комисија (Dg Move), Хенрик Хололеј, ќе се повлече од функцијата откако беше откриено дека прифатил бесплатни летови од Катар ервејс додека неговиот тим преговараше за голем авијациски договор со оваа земја од Персискиот залив. Тој е предмет на внатрешна истрага за летовите, пишува бриселски Политико и пренесува …

Si dimette il direttore generale del dipartimento dei trasporti della CE, voli gratuiti utilizzati Scopri di più »