• NATO

La Turchia non approva i tentativi di cooperare con Israele all’interno della NATO

Неприфатливи се обидите за соработка со Израел во рамки на НАТО – дециден е турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган. „Не е можно израелската администрација, која ги погази темелните вредности на нашиот сојуз, да го продолжи партнерството со НАТО“, рече Ердоган на прес-конференција во Вашингтон по самитот на лидерите на НАТО. Ердоган рече дека за време …

La Turchia non approva i tentativi di cooperare con Israele all’interno della NATO Scopri di più »